HM Schilder benut alle fiscale kansen

Administratie Starters

Een eigen bedrijf beginnen, hoe doe je dat en wat moet er allemaal geregeld worden? Als startende ondernemer komen er ineens een heleboel dingen op je af. Een goede voorbereiding bij het starten van een eigen onderneming is daarom cruciaal! Administratiekantoor H.M. Schilder begeleidt je gedurende het gehele proces. 

Neem contact met ons op

Om je een indruk te geven van wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen onderneming, vertellen we je wat meer over de belangrijkste actiepunten voor starters. Aan de hand van deze informatie kun je beslissen of jij als startende ondernemer ook begeleiding nodig hebt in je administratie, en zo ja, in hoeverre?
HM Schilder helpt, begeleidt en adviseert.

Inschrijven Kamer van Koophandel

Bij het inschrijven van je bedrijf is het kiezen van een rechtsvorm een van de eerste vragen die naar voren komt. Ga je voor een eenmanszaak of start je liever een eigen bv? Iedere rechtsvorm heeft zijn eigen voor- en nadelen en brengt een andere regelgeving en verschillende aansprakelijkheden met zich mee. 

Administratie voor starters – een goed begin is het halve werk

Weet jij welke rechtsvorm het beste past bij jouw wensen en doelstellingen? Onze adviseurs van HM Schilder kunnen je hierover uitgebreid informeren. Als startende ondernemer heb je waarschijnlijk een hoop administratieve vragen. Hiermee kun je altijd bij ons terecht. Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid naar de Kamer van Koophandel gaat.

Het schrijven van een ondernemingsplan

Ga je een eigen bedrijf beginnen maar heb je hiervoor nog niet genoeg eigen vermogen? Dan is het schrijven van een ondernemingsplan cruciaal voor het opstarten van jouw bedrijf. In een ondernemingsplan laat je onder andere zien waar jouw bedrijf voor staat, wat je kansen en risico’s zijn en hoe je jouw doelstellingen gaat realiseren.

Een ondernemingsplan is het visitekaartje van jouw onderneming voor banken en/of investeerders. Maar hoe pak je het schrijven van een ondernemingsplan aan? Bij HM Schilder helpen we jou bij het opstellen van dit uiterst belangrijke document. Onze adviseurs kunnen je uitstekend informeren en begeleiden bij dit gehele proces.

Verzekeringen afsluiten

Welke risico’s loop ik als startende ondernemer en welke verzekeringen heb ik nodig? Iedere onderneming is anders en brengt andere risico’s met zich mee. Als freelance vertaler ziet jouw verzekeringsplaatje er een stuk anders uit dan wanneer je een eigen stukadoorsbedrijf begint. 

Bij HM Schilder adviseren we welke verzekeringen je als startende ondernemer nodig hebt om jouw eerste stappen naar een eigen bedrijf te zetten. Voorkom dat je veel te veel betaalt, maar voorkom ook vooral dat je ongedekt op een steiger staat, niet de juiste verzekeringen afsluit of geen pensioen opbouwt.

Belastingen

Zodra je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel komen er fiscale zaken aan de orde. Zo moet er ineens periodiek aangifte worden gedaan voor bijvoorbeeld loonbelasting en omzetbelasting. Daarnaast ziet de aangifte inkomstenbelasting er straks heel anders uit. 

HM Schilder helpt 

Bij HM Schilder hebben we jarenlange ervaring met startende bedrijven en alle belastingen die daarbij komen kijken. Wij helpen je orde te creëren in de chaos. Je kunt als starter je administratie volledig uitbesteden, maar wij kunnen je ook slechts helpen wegwijs te worden in de administratieve jungle. 

Wist je dat… er voor (startende) ondernemers ook een heleboel gunstige fiscale regelingen zijn? Neem bijvoorbeeld startersaftrek of zelfstandigenaftrek. De meeste startende ondernemers zijn hier nog niet bekend mee en kunnen zonder enige hulp een hoop geld mislopen. Onze adviseurs kunnen je hierbij optimaal ondersteunen. Zo weet je zeker dat je alle voordelen en aftrekposten optimaal benut. Goed gevoel, toch? 

Administratie starters

Als startende ondernemer kun je alle hulp gebruiken. Daarom verzorgen we bij HM Schilder ook de Administratie voor starters. Wij helpen je vanaf de start bij het zo handig mogelijk opzetten van jouw volledige administratie op de manier die het beste bij jou past.

Daarnaast bieden wij doorlopend ondersteuning zodat je administratie altijd op orde is en voldoet aan alle wettelijke eisen en actuele regelgeving. Administratie moeilijk of lastig? Dat hoeft helemaal niet! Bij administratiekantoor HM Schilder bieden we diverse oplossingen om de administratie zo gemakkelijk mogelijk bij te houden. 

Als je op den duur alles liever in eigen handen wilt houden, is dat natuurlijk geen probleem en helpen wij je als startende ondernemer alleen maar op weg. Wil je liever juist wel de hele administratie uitbesteden of ben je op zoek naar een middenweg – wij helpen je! 

HM Schilder ondersteunt (startende) ondernemers bij de volledige administratie, ondersteuning en begeleiding van A tot Z. 

 Meer weten?

 

Administratie voor starters bij HM Schilder

HM Schilder BV is een administratiekantoor gevestigd in Volendam. Met onze jarenlange ervaring helpen wij je als startende ondernemer met je volledige administratie. In hoeverre we je bijstaan is geheel aan jou! Wij bieden ondersteuning, leveren adviserende diensten maar kunnen ook jouw gehele boekhouding uit handen nemen, zodat jij je geheel kunt focussen op je eigen onderneming.

Wat kun je van HM Schilder verwachten?
Als administratiekantoor met een hart voor fiscale zaken ben je bij HM Schilder altijd verzekerd van:

  • Persoonlijk contact: een betrouwbaar contactpersoon die weet wat jij wilt en wat jouw specifieke onderneming nodig heeft.
  • Financiële begeleiding: onze professionals verzorgen jouw fiscale aangiften van a tot z.
  • Ondersteuning tot volledige ontzorging; jij bepaalt! Van adviserende diensten aan de start tot inkomstenbelastingaangiften op lange termijn.
Bel ons

0299 - 36 23 77

Mail ons

info@hmschilder.nl

Ons kantoor

Boezelgracht 17
1132 PE Volendam


    Velden met een * zijn verplicht

    © 2024 HM Schilder B.V.