HM Schilder benut alle fiscale kansen

Coaching

De problematiek van de gemiddelde ZZP’-er: tijd, overzicht en kennis van administratie

Vele ondernemers werken keihard. Sommigen zien de opbrengsten daarvan nauwelijks terug in de portemonnee. Soms worden ze nog wakkerder geschud door de blauwe envelop van de Belastingdienst. Ja, soms denk je dat je weliswaar achterloopt met de adminstratie, maar de BTW is toch gewoon op tijd afgedragen? 

De vervelende aspecten van boekhouden 

Voor de meeste zzp’-ers en ondernemers is de boekhouding/administratie niet het meest inspirerende wat ze doen. Er is immers al zoveel te doen: offertes maken, opdrachten uitvoeren, verkopen/website/marketing, scherp inkopen, facturen sturen en iets met bonnetjes voor de BTW….
Zeker als je iets niet begrijpt of nog moet uitzoeken, blijft het liggen en zijn de (financiële) gevolgen niet te overzien.

Ik heb een vraag

 

Als coach creëren wij overzicht. Dan weet u wat er gebeurt en gebeuren gaat. 

Bij HM Schilder BV zorgen wij voor overzicht. Een begrijpelijke opgave van de bedrijfskosten, maar ook van uw levensonderhoud. 

Een begroting per maand, per kwartaal, half jaar én per jaar is een goede en eenvoudige manier om overzicht en dus inzicht te krijgen in geldzaken. Inkomsten en uitgaven op een rij, zowel zakelijk als privé. Zodat u weet wat er gemiddeld uitgaat en wat er minimaal iedere maand binnen moet komen aan opbrengsten in het bedrijf. En dan gaat het er niet om wat u aan bruto omzet draait, maar wat er na het betalen van alle bedrijfskosten en reserveringen voor o.a. BTW en belastingaangiften overblijft. 

Het belang van reserveringen 

Hoe vaak hoor je ‘t niet: “ik heb zo hard gewerkt, ik heb die (vul zelf maar in) echt wel verdiend”. Maar er zijn altijd maanden waarin minder wordt verdiend: vakantietijd en de (meestal) rustige wintermaanden. En ja, soms blijft er dan bij een bruto omzet van bijv. € 60.000 onder aan de streep een schamele €10.000 over. En dat is precies iets wat een ondernemer beter van tevoren kan zien aankomen zodat er op tijd bijgestuurd kan worden dan iets wat je achteraf moet vaststellen. 

Wij zorgen ervoor dat niemand u te laat uit de modder hoeft te trekken 

Via een coachingstraject – eenmalig of na een gegeven tijd – kunt u beter en geruster het werk doen in het vertrouwen dat alles op de bankrekening netjes verloopt: dat er vlot betaald kan worden, er overzicht is op wat er nog openstaat en er altijd geld gepind kan worden.

HM Schilder helpt, begeleidt.  Met raad én daad.

Probeer ons maar uit! Letterlijk. Wij zijn aantoonbaar beter.
Kom eerst ‘ns langs voor een kennismakingsgesprek en u ervaart al direct het verschil in betrokkenheid. 

U bent van harte welkom! 

Bel ons

0299 - 36 23 77

Mail ons

info@hmschilder.nl

Ons kantoor

Boezelgracht 17
1132 PE Volendam


    Velden met een * zijn verplicht
    © 2021 HM Schilder B.V.