HM Schilder benut alle fiscale kansen

Crypto binnenkort scherper onder controle bij de belastingdienst

Als je cryptovaluta hebt, dan hoor je dit natuurlijk netjes aan te geven in je belastingaangifte. Echter, lang niet iedereen doet dit, en ook zijn er een heleboel mensen die gewoonweg niet weten dat je over cryptovaluta belasting moet betalen. Er is nu Europese wetgeving op komst die ervoor gaat zorgen dat cryptoplatforms gegevens gaan uitwisselen met de belastingdienst. Dit maakt het een stuk moeilijker om cryptovaluta te verbergen. Het streven is dat de wetgeving nog in dit kwartaal goedgekeurd gaat worden, dan duurt het nog eventjes voordat het ook in de Nederlandse wet is opgenomen.

1 januari 2022 is de eerstvolgende peildatum voor de belastingaangifte. Cryptovaluta geef je meestal aan in box 3, voor de koerswaarde van die dag om 00:00 uur. Het is niet zo dat je gelijk belasting moet betalen over de waarde, er geldt een vrijstelling van € 50.000 (voor fiscale partners is dit € 100.000). Pas wanneer je vermogen groter is dan de vrijstelling ga je spaartaks betalen over je vermogen.

Dankzij deze nieuwe ontwikkeling is het in de toekomst mogelijk dat cryptovaluta vermeld gaat worden op de vooraf ingevulde aangifte. Geef je je vermogen niet of niet juist op aan de belastingdienst? Dan kun je een flinke boete krijgen, die op kan lopen tot 3x zoveel als de belasting die je had moeten betalen. Ga hier dus uiterst zorgvuldig mee om.

Bron: De Telegraaf

 

 

Bel ons

0299 - 36 23 77

Mail ons

info@hmschilder.nl

Ons kantoor

Boezelgracht 17
1132 PE Volendam


    Velden met een * zijn verplicht
    © 2022 HM Schilder B.V.