HM Schilder benut alle fiscale kansen

Start je eigen Broodfonds!

Broodfonds, Crowdsurance, AOV, keuzes, keuzes!

Heb je er al eens aan gedacht om zelf een eigen Broodfonds op te richten? Met je eigen netwerk, collega-ondernemers, kennissen, voetbalclub, you name it. Zo kun je helemaal zelf bepalen wie er wordt toegelaten tot de club, en dat is toch wel heel prettig. Een Broodfonds is gebaseerd op onderling vertrouwen. Op deze manier, door een eigen groep samen te stellen, bereik je dit optimaal. Ik ben helemaal fan van een Broodfonds, en kan je hiermee verder op weg helpen.

Even terug naar de basis: Wat is een Broodfonds precies?

Een Broodfonds is een groep van 20-50 ondernemers (de schenkkring) die elke maand een bedrag naar keuze opzij zetten op een eigen rekening. Wanneer er iemand ziek wordt, dan schenkt iedere deelnemer een bedrag aan de zieke.

Wat is dan Crowdsurance?

Dit is een online netwerk zonder maximum aan het aantal leden. De leden kennen elkaar niet, dus het is veel anoniemer dan een Broodfonds. Persoonlijk maakt mij dit heel erg onrustig. Naar wie gaat mijn geld, is deze persoon wel echt ziek, wie controleert dit?

AOV

Een AOV is een verzekeringsoplossing. Zowel het Broodfonds als Crowdsurance kun je heel mooi combineren met een AOV, die ineens heel goedkoop kan zijn doordat je de eerste 2 jaar niet hoeft mee te verzekeren. Ook is de overheid bezig met een verplichte AOV, maar ik vrees dat ondernemend Nederland hier niet heel gelukkig van gaat worden. Iedere ondernemer is anders, bij een eenheidsworst die de overheid aan het bedenken is, is maatwerk ver te zoeken.

Moeilijk?

Is het moeilijk om een Broodfonds op te richten? Nee, helemaal niet juist! Het enige wat je hoeft te doen, is een eigen schenkkring samenstellen. De rest wordt geregeld, van het papierwerk tot aan het openen van de bankrekeningen en het begeleiden van de schenkkring bij ziekte.

 

Wil je meer weten, of eens vrijblijvend sparren, klik dan op de chatknop rechtsonder!

 

Bel ons

0299 - 36 23 77

Mail ons

info@hmschilder.nl

Ons kantoor

Boezelgracht 17
1132 PE Volendam


    Velden met een * zijn verplicht

    © 2024 HM Schilder B.V.