HM Schilder benut alle fiscale kansen

Vanaf 2022 BTW-aangifte invullen met eHerkenning

Vanaf 1 jauari 2022 kun je niet meer terecht op het oude portaal voor ondernemers op de webste van de belastingdienst. De boel gaat dan over naar Mijn Belastingdienst Zakelijk. Voor eenmanszaken verandert er voor wat betreft het inloggen nog even niets, die kunnen voorlopig nog inloggen met behulp van DigiD. Rechtspersonen (denk aan een BV) moeten voortaan gebruik maken van eHerkenning niveau 3. Helaas is eHerkenning niet gratis.

Gebruik je eHerkenning alleen voor het inleveren van de BTW-aangifte? Dan kun je gedurende 2 jaar gebruik maken van een compensatieregeling. Je krijgt dan maximaal 2 jaar lang een tegemoetkoming van € 24,20. Let op: Je kunt alleen gebruik maken van deze compensatieregeling als je het speciale Belastingdienst eH3-inlogmiddel hebt aangeschaft. Log je in met een gewoon eH3-middel, dan krijg je een foutmelding. De compensatieregeling kun je hier aanvragen via de website van RVO.

Laat je je BTW-aangifte invullen via een belastingadviseur, dan heb je eHerkenning niet nodig. Een belastingadviseur heeft software waarmee zij de aangifte kunnen inleveren bij de belastingdienst.

Bel ons

0299 - 36 23 77

Mail ons

info@hmschilder.nl

Ons kantoor

Boezelgracht 17
1132 PE Volendam


    Velden met een * zijn verplicht

    © 2024 HM Schilder B.V.