HM Schilder benut alle fiscale kansen

Veel meer phishing-fraude uit naam van de Belastingdienst

Volgens de fiscus gaan computercriminelen steeds geraffineerder te werk en spelen ze vaak in op de actualiteit. “Vanaf maart-april zagen we ineens talloze corona-gerelateerde phishingmails opduiken”, zegt Jan Polkerman van de Belastingdienst tegen de krant. Aanvankelijk zetten de criminelen simpelweg “wegens corona” in bestaande fraudemails. Nu maken ze ook steeds vaker gebruik van sms en WhatsApp.

Melden

“Maar de Belastingdienst communiceert nooit per mail of sms”, benadrukte de fiscus in juni al. Toen werd bekend dat het aantal fraudemeldingen bij de dienst zo’n twee tot drie keer hoger was dan normaal. In het begin van de coronacrisis kwamen er soms wel 10.000 tot 12.000 meldingen per week binnen.

De Belastingdienst probeert phishingwebsites zo snel mogelijk te blokkeren en adviseert mensen mogelijke fraude te melden.

Niet alleen de fiscus heeft overigens te maken met fraude. Sinds het begin van de coronacrisis zijn er bij de politie bijvoorbeeld veel meer aangiften tegen malafide webwinkels binnengekomen. Ook WhatsApp-fraude komt steeds vaker voor.

Bron: NOS en AD

Bel ons

0299 - 36 23 77

Mail ons

info@hmschilder.nl

Ons kantoor

Boezelgracht 17
1132 PE Volendam






    Velden met een * zijn verplicht

    © 2024 HM Schilder B.V.