HM Schilder benut alle fiscale kansen

Wees scherp bij de voorlopige aanslag 2021

Komende weken ontvangen 4,2 miljoen mensen de voorlopige aanslag voor het jaar 2021. Dit jaar is voorzichtigheid geboden! De Belastingdienst adviseert ontvangers om extra goed te controleren of de aanslag klopt. Dit omdat vanwege corona misschien iemands financiële situatie is veranderd.

De voorlopige aanslag 2021 is gebaseerd op de gegevens die bij de Belastingdienst bekend zijn. Maar 2020 is door de coronacrisis natuurlijk een uitzonderlijk jaar. Daardoor is mogelijk de situatie van mensen veranderd en zijn de gegevens in de voorlopige aanslag niet meer actueel. Denk bijvoorbeeld aan de betaalpauze voor hypotheken waar op dit moment heel veel mensen gebruik van maken.

Zijn de gegevens in de voorlopige aanslag door corona niet meer actueel? Dan adviseert de belastingdienst mensen dringend om hun persoonlijke of financiële situatie voor 2021 zo nauwkeurig mogelijk in te schatten en indien nodig de gegevens te wijzigen.

Het niet wijzigen van de voorlopige aanslag kan tot gevolg hebben dat er uiteindelijk een groot verschil zit tussen die voorlopige aanslag en de definitieve aanslag. Dit is vooral vervelend als teveel ontvangen bedragen moeten worden terugbetaald, of als er bij de aangifte van volgend jaar moet worden bijbetaald.

Hulp nodig bij het wijzigen van de voorlopige aanslag? Wij kunnen u hier uiteraard bij ondersteunen.

Bron: De Telegraaf

Bel ons

0299 - 36 23 77

Mail ons

info@hmschilder.nl

Ons kantoor

Boezelgracht 17
1132 PE Volendam


    Velden met een * zijn verplicht

    © 2024 HM Schilder B.V.