HM Schilder benut alle fiscale kansen

Stappenplan voor startende ondernemers: Van Starter tot Succesvolle ZZP’er

Ben je van plan om als starter een eigen bedrijf te beginnen? Als ZZP’er is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en aan verschillende aspecten te denken. Graag delen we een handig stappenplan om jou op weg te helpen naar een succesvol ondernemerschap. Daarnaast kijken we naar wanneer het verstandig is om een administratiekantoor of boekhouder in te schakelen.

Stap 1: Ondernemersplan en Financiën

Voordat je je eigen bedrijf start, is het essentieel om een ondernemersplan op te stellen. Hierin beschrijf je je doelen, visie en strategieën. Denk ook aan je financiën. Maak een overzicht van verwachte inkomsten en uitgaven. Dit stelt je in staat om je bedrijf op een solide financiële basis te starten.

Stap 2: Inschrijving Kamer van Koophandel (KvK)

Zodra je je ondernemersplan klaar hebt, schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel. Hier ontvang je een KvK-nummer en wordt je bedrijf officieel geregistreerd. Dit is een belangrijke stap om als ZZP’er aan de slag te kunnen gaan.

Stap 3: Administratie en Boekhouding

Als startende ondernemer is het cruciaal om je administratie en boekhouding op orde te hebben. Dit geeft inzicht in je financiële situatie en zorgt ervoor dat je aan je wettelijke verplichtingen voldoet. Overweeg of je dit zelf wilt doen of dat je een administratiekantoor inschakelt voor professionele hulp.

Stap 4: Online Boekhouden

Veel startende ondernemers kiezen tegenwoordig voor online boekhouden. Dit biedt tal van voordelen, zoals realtime inzicht in je financiën en eenvoudige samenwerking met je boekhouder of administratiekantoor. HM Schilder werkt samen met bekende online boekhoudprogramma’s, waaronder Moneybird, Boekhoud Gemak, e-Boekhouden.nl en Jortt. Deze programma’s zijn speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van ZZP’ers zoals jij.

Met Moneybird heb je een gebruiksvriendelijk platform waarmee je moeiteloos facturen kunt opstellen, offertes kunt maken en je financiële gegevens kunt beheren. Boekhoud Gemak biedt een complete oplossing voor je boekhouding, met functies zoals automatische bankkoppelingen en btw-aangifte. e-Boekhouden.nl staat bekend om zijn uitgebreide mogelijkheden en gebruiksgemak, inclusief handige modules voor urenregistratie en voorraadbeheer. Jort is een modern en intuïtief online boekhoudprogramma, speciaal ontwikkeld voor startende ondernemers.

Kies het online boekhoudprogramma dat het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften als ZZP’er. HM Schilder staat voor je klaar om je te begeleiden bij het inrichten en optimaal benutten van het gekozen boekhoudprogramma. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stap 5: Hulp voor Startende Ondernemers

Als starter kun je baat hebben bij professionele begeleiding. HM Schilder staat voor je klaar om je te begeleiden in deze stappen. Onze adviseurs hebben ervaring en kennis van zaken en kunnen je adviseren over belangrijke aspecten zoals belastingen en aftrekposten. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stap 6: Groei en Succes

Na het doorlopen van de eerdere stappen is het tijd om te groeien als ondernemer en succes te behalen. Bouw aan je netwerk, zorg voor effectieve marketing en blijf jezelf ontwikkelen. HM Schilder blijft je ondersteunen en adviseren naarmate je bedrijf groeit.

Kies voor HM Schilder en profiteer van onze expertise en samenwerking met bekende online boekhoudprogramma’s. Neem vandaag nog contact op met een van onze adviseurs en zet de eerste stap naar een succesvol ondernemerschap.

📞 0299-36 23 77

✉️ info@hmschilder.nl

Neem contact op

Vraag advies aan

Bel ons

0299 - 36 23 77

Mail ons

info@hmschilder.nl

Ons kantoor

Boezelgracht 17
1132 PE Volendam


    Velden met een * zijn verplicht

    © 2024 HM Schilder B.V.